Del, , Google Plus, Pinterest,

Print

Til hverdag og fest

Med 6,8 m under taket må det takvinduer til for å slippe inn nok lys og luft. Disse har gjort leiligheten så bra at Christian og Maria er der hele tiden.

Maria og Christian var på utkikk etter noe større, og de ville til Frogner, da de kom over loftsleiligheten i en bygård fra 1911 med tårn, buede vinduer og ornamentikk. Den hadde 270 kvadratmeter boareal fordelt på kjøkken- allrom, tre stuer, tre soverom, tre bad og to walk-in-garderober. Og takterrasse. Med potensial for mer. Her er 6,8 meter under taket på det høyeste, og 15 takvinduer sørger for at det verken blir mørkt eller tett i den luftige leiligheten.

Den runde gangen gir et flott førsteinntrykk når man kommer hjem til Christian og Maria. Bordet fra Slettvoll fyller plassen perfekt, uten at det blir uframkommelig. Lampen Mason fra Straale.no er likevel det ekte midtpunktet i rommet.

– Hadde det ikke vært elektriske takvinduer her, ville jeg ikke kjøpt leiligheten, uansett hvor perfekt den ellers er. Elektriske takvinduer – og regnsensor – er like viktig som inngangsdør.

– Om sommeren åpner vi alle på en gang, og får umiddelbart en helt fantastisk effekt av luftgjennomstrømning, som gir et perfekt klima i leiligheten, sier Christian. Da paret så leiligheten første gang falt de for den runde gangen, takhøyden og det som Christian kaller sceneskiftet.

– Det er tre flotte siktlinjer i leiligheten som gjør hjemmet til en estetisk nytelse: fra gangen og inn til allrommet, fra spisebordet og inn i stuen, og fra soverommet til badet. Utover beliggenhet, med gåavstand til sine favorittkafeer og – butikker, er Marias favorittaspekt ved leiligheten det store badet.

Siktlinjene i den flotte leiligheten på Frogner er fantastiske. Her ser vi fra spisestuen, gjennom mellomstuen og inn til stuen. Bak fondveggen i stuen ligger et soverom. Glassdørene var blant egenskapene ved leiligheten som Maria og Christian falt for.

– Det var råloft her før de bygde leiligheten, derfor kunne de lage store rom i en moderne planløsning. Maken til bad finnes neppe i hele byen, sier Maria.

Badekaret med utsikt til stjernene utkonkurrerer glatt både utsikten over Oslofjorden og opp mot Holmenkollen, men også denne settes pris på. Uansett hvor i boligen de står, er utsikten spennende. Og godt er det, for paret tilbringer mye tid i sitt nye hjem.

– Vi jobber begge hjemmefra, og at vi bor såpass sentralt gjør hjemmet vårt til et naturlig møtested for venner, kjente og familie, sier Christian.

– Selv om vi begge er hjemme om dagen, ser vi lite til hverandre i arbeidstida. Christian jobber oppe på mesaninen, mens jeg sitter ved spisebordet eller bruker det lille kontoret ved stua, sier Maria, som jobber med markedsføring for Galderama. Christian driver sitt eget firma i olje- og gassbransjen. Hovedkontoret ligger i Stavanger, men for noen år siden flyttet Christian «hjem» til Oslo.

Badekaret Ellipse fra Westerbergs er i støpe- marmor og en ekte juvel i leiligheten, der hele badet er et vakkert smykke. Badekaret virker mye mindre enn sine 170 cm fordi rommet er så stort, både i kvadratmeter og i takhøyde. Lampen O-space designet av Gianpietro Gai & Luca Nichetto for Foscarini glir lekent inn i rommet.

– Foreldrene mine skal selge huset sitt nå, og da blir vårt hjem familiens hovedsete. Her vil vi samles til jul og 17. mai-feiringer fremover, og dette har vært en faktor ved valg av sted og når vi innredet her. Alle løsningene må ha god plass til hele familien, og vi er fort 14 personer, sier Christian. Det store spisebordet blir enda større med klaffer, og sofagruppa i stuen er rommelig for 14, uten å virke tom når de bare er to foran TV’en. Slike løsninger er mulig når leiligheten har store rom. Men store rom – både i gulvareal og i høyden – var ei utfordring da paret flyttet inn og skulle innrede. Mye av møblene de hadde, funket ikke i den nye boligen. – Vi har lært at her gjelder det med få, men store møbler, som fyller ut plassen uten å skape visuelt rot.

Vi har fått råd og tips fra både profesjonelle interiørarkitekter og venner som driver med interiør, men til syvende og sist har vi måtte bo oss litt til, og stole på vår egen smak, sier Maria.

Gjesterommet er et hyggelig loftsrom med takvindu bortenfor sengen, så du slipper direkte lys eller kuldestråler når du sover. Rommet ligger stille til inn mot bakgården, med eget bad.

Paret har bodd her et år nå, og selv om leiligheten var helt ny da de kjøpte den, var det noen ting de måtte fikse på. – Vi falt veldig for den flotte, runde gangen når vi var på visning. Men da vi flyttet inn skjønte vi at vi hadde kjøpt 270 kvadratmeter uten et sted å henge jakka! Jeg er estetiker, men det må være praktisk også, sier Christian.

De har bygget inn garderober og laget walk-in på rommet innenfor gangen, slik at det nå er god plass til å henge fra seg. De har satt inn flere lyspunkter og lagt ledbelysning under bokhyller og kjøkkenskap som stemningslys, og de har bygget inn et vinskap under terrassetrappa. Den største endringen er likevel i stuen, som de har delt av til et ekstra soverom.

– Stuen var rett og slett for stor og ukoselig. Det er nesten 7 meter under taket der, og det var et stort, firkantet rom som var vanskelig å møblere. Ved å dele det opp har vi løst alle problemer og fått et ekstra rom samtidig. Ikke at vi trenger flere soverom, sier Christian.

– Ikke ennå, i alle fall, hinter Maria.

Få 25% rabatt på all solskjerming og insektsnett i Veluxshop.no. Benytt rabattkode Maga17sin innen 31. mai 2017!

  • bilde5
    Den store stuen har 6,8 meter under taket og dobbel rad med takvinduer, som må til for å supplere med lys og luft, tross de otte buede vinduene som tilbyr utsikt til Oslofjorden. På mesaninen er kon- toret til Christian og bodplass, som senere kan utvikles til noe mer. Stuemøbler fra Slettvoll, gulvteppe fra Louis de Poortere, Fading World. Maleriet på fondveggen er av Andreas Englund. Her er det god plass til sosialisering, eller til en koselig TV-kveld. TV og peis på indre vegg. Fargekode på veggen: S8502-B (nesten sort).
  • bilde6
    Mellomstuen er innredet til kontor under takvinduet. Stolen ”Juli 09” er de- signet av Werner Aisslinger for Cappellini/ Expo Nova, mens skrivebordet er fra Six Bond Street. Her jobber gjerne Maria, mens Christian sitter på mesaninen over stuen innenfor.
  • bilde7
    Under det høye taket er det god plass til et stort kjøkken ved kneveggen. Kjøkkeninnredning fra Poggenpohl, ovner fra Gaggenau, og hvitevarer fra Liebherr. Den store kjøkkenøyen med tykk benke- plate i Corian er perfekt til frokost og et nt sted for selskap til den som lager mat. Barstoler fra Bertoia, Split taklampe fra Aneta belysning/lightup.no.

Bestill vårt nye printmagasin!

Velg magasin:

Del, , Google Plus, Pinterest,