Del, , Google Plus, Pinterest,

Print

Alltid god inneluft

Nå trenger du ikke lenger velge mellom frisk luft og behagelig innetemperatur!

Dårlig inneluft påvirker hverdagen, men ofte kan det være vanskelig å oppdage at luftkvaliteten ikke holder stand. Med VELUX Smart Ventilation-systemet slipper du å bekymre deg: Frisk luft slippes kontinuerlig inn samtidig som den varme luften som går ut, brukes til å varme opp den nye luften.

Foto: Velux

Det faktum at dårlig luft kan påvirke både helse og søvn viser hvor viktig det er med god gjennomlufting av boligen. Og det holder ikke med skippertak innimellom, der dører og vinduer åpnes på vidt gap; et jevnt tilsig av frisk luft er nødvendig. Dessuten vil skippertaksmetoden bety at store mengder oppvarmet luft forsvinner ut, det blir som å fyre for kråkene og merkes på strømregningen hvis det gjøres for ofte.

Lagrer den varme luften

Godt da at det nnes alternativer. I tillegg til å sørge for god luft, utnytter Smart Ventilationssystemet også den varme inneluften på en miljøvennlig og energibesparende måte.

For å forklare det siste, tar vi en rask gjennomgang av systemet: Smart Ventilation-boksen er utstyrt med to kanaler, og hver av dem inneholder to ventilatorer som sikrer at luften skiftes ut hele tiden. Dessuten – og her kommer vi til det ekstra smarte ved systemet – har hver kanal en regenerator som lagrer varmen i luften som er på vei ut. Denne brukes så til å varme opp den kjøligere luften som er på vei inn.

På denne måten gjenvinnes 75 prosent av varmen, og gir en jevnt god luftkvalitet uten varmetap og kaldras. Synes på strømregningen gjør det også, men heldigvis med et positivt fortegn.

Stillegående og usynlig

Velux Smart Ventilation har et pollenfilter som lett kan byttes. Systemet koster fra 8 313 kroner.

VELUX Smart Ventilation settes raskt opp. Overlat jobben til en profesjonell snekker slik at alt blir riktig. Deretter kan du nyte synet av… akkurat det samme takvinduet som tidligere! Den avlange boksen monteres nemlig på utsiden, slik at ingenting forstyrrer den stilrene vindusrammen sett fra innsiden. Viften i boksen er stillegående, slik at den selv på høyeste nivå ikke overstiger lydnivået på et stille soverom. Dessuten reduserer systemet lyder utenfra ved at luften ikke kommer rett gjennom et åpent vindu, men siles gjennom kanalene.

Del, , Google Plus, Pinterest,