Del, , Google Plus, Pinterest,

Print

Skapt for fremtiden

Med frodige åkre på alle kanter ligger hjemmet til familien Heskje. I Jærens eldgamle kulturlandskap har de skapt en moderne versjon av familieboligen.

Kjøkkenet er romslig og sentralt plassert i huset med innredning fra Drømmekjøkkenet. FOTO: Niklas Hart

Sjur og kona Kirsten har nok å holde styr på i hverdagen med tre aktive smågutter i hjemmet. Et romslig hus der eget lekerom plassert nær barnerommene i andre etasje, er et godt eksempel på hvordan huset er utformet med barnefamilien i tankene.

– Utgangspunktet var å bygge en skalerbar familiebolig som har plass til hele storfamilien, forteller Sjur.

At boligen ligger på gården til Kirstens foreldre betyr dessuten at det er besteforeldre noen få skritt unna, noe som er både praktisk og hyggelig i hverdagen.

Bygd for fremtiden

Det å bygge sitt eget hus er et stort løft, men ekteparet synes prosessen har gått veldig bra.

– Vi er veldig fornøyde med huset generelt og de løsningene vi sammen fant fram til, forteller Sjur.

Den mørke fargesettingen fortsetter i toppetasjen, der taket i gangen er dramatisk sortmalt. FOTO: Niklas Hart

– Flere rom har funksjoner som i dag ikke er prekære, men som er tenkt brukt i et fremtidig perspektiv. Vi er veldig glade i å se at de løsningene som vi har tenkt skal fungere i dag, fungerer så bra, og håper de fremtidige løsningene også leverer.

Vinduer ga mer farger innendørs

Takvinduer er en viktig del av arkitekturen, noe fasaden bærer preg av. Her er ingenting tilfeldig plassert, og Wilhelmsen har klart balansegangen mellom å gi bygget en tydelig karakter og samtidig få det til å passe inn i de naturskjønne omgivelsene. Både barnerom og lekeområde har rikelig med dagslys strømmende inn, og på sommerkvelder kan lyset stenges ute med rullegardiner.

– Dessuten åpner alle vinduene for muligheten til å farge- sette boligen med dypere nyanser, noe som Kirsten og Sjur sterkt ønsket etter å tidligere ha bodd omgitt av hvite ater.

Etter å tidligere ha bodd med hvite flater, har Kirsten og Sjun nå valgt dype nyanser som skaper en lun stemning i den åpne planløsningen. FOTO: Niklas Hart

– Vinduene gir oss mye naturlig lys, som igjen gir gode muligheter til å bruke farger på både vegger og tak.

Sosialt på kjøkkenet

At kjøkkenet er blitt tildelt et generøst antall kvadratmeter, gjør at det er blitt plass til både rikelig med skapplass, stor kjøkkenøy og langbord. Med besteforeldre rett ved siden av blir de ekstra stolene rundt bordet ofte brukt når storfamilien samles til felles måltid.

– Vi er alle veldig fornøyde med god plass på kjøkkenet til mat og sosiale sammenkomster, sier far i huset.

– Stuen ligger i vinkel fra kjøkkenområdet, og selv om det er åpent mellom de to sonene, sørger planløsningen for at de to rommene oppleves som adskilte deler uten at de føles helt isolerte fra hverandre.

– Dessuten er vi fornøyde med at huset åpner seg opp mot terrasse og hage. Personlig er jeg glad for den romslige garasjen med god plass til å vedlikeholde nostalgi på hjul, om det er traktorer, biler eller motorsykler!

Den prisvinnende Stavanger-arkitekten, Tommie Wilhelmsen, har tegnet eneboligen, som ligger landlig til en kort tur fra kysten. FOTO: Niklas Hart

Del, , Google Plus, Pinterest,