Del, , Google Plus, Pinterest,

Print

Prisgitt dagslys

På verdens arkitekturfestival i Berlin ble to studentprosjekter utpekt som hovedvinnere av International Velux Award 2016.

Prosjektet «Redistribution of Light» fra Korea presenterer en løsning for å skape mer lys ut av eksisterende vindusåpninger i trange byboliger, mens prosjektet «Light for the Blind» fra Kina viser hvordan blinde kan utforske dagslys og hvordan dagslys kan normalisere hverdagen for blinde.

International Velux Award deles ut annet hvert år til arkitektstudenter, til sammen deles omtrent 275 000 kroner ut til ti vinnerprosjekter. Prisen skal inspirere studentene til å bruke sollys og dagslys som hovedkilde for energi og lys, og derigjennom sikre helse og trivsel for menneskene som bruker bygningene. Det overordnede temaet i år var «Light of Tomorrow», og juryen mottok nesten 600 innsendte prosjekter fra 57 land. Det ble plukket ut ti regionale vinnere – en vinner fra hver region (Afrika, Amerika, Asia og Oseania, Øst-Europa og Midt-Østen og Vest-Europa) i to kategorier; dagslys i bygninger og dagslysstudier.

Prosjektet «Light for the Blind» er hovedvinner i kategorien dagslysstudier. Bak prosjektet står studentene Jiafeng Li, Chenlu Wang, Guiding Yao, Jiebei Yang, Lushan Ao, Xiaoqi Chen og Jiawen Li.

Alle vinnerprosjektene viste stor forståelse for hvordan dagslys er viktig for arkitektur. Studentene jobbet med alt fra åndelighet til hvordan dagslys kan gjøres konkret for blinde.

– Vi blir overrasket hver gang, fordi studentene faktisk søker etter nye relasjoner med dagslys gjennom nysgjerrighet, eksperimentering, modellbygging og innovasjon, sier Per Arnold Andersen, leder av International Velux Award.

Få 25% rabatt på all solskjerming og insektsnett i Veluxshop.no. Benytt rabattkode Maga17sin innen 31. mai 2017!

Bestill vårt nye printmagasin!

Velg magasin:

Del, , Google Plus, Pinterest,