Del, , Google Plus, Pinterest,

Himmelen til tak

Et mørkt og trangt loft sto ubrukt, mens to voksne og fire barn hadde behov for boltreplass. 14 nye takvinduer, et utvidet inngangsparti og en oppussing senere, og huset er ikke til å kjenne igjen.

Familien Solensteen Strand består av mamma Ann Sirén, pappa Tor Egil og de fire barna Maria, Kristin, Amalie og Erik. De bor i Hafrsfjord, Stavanger, i en prisbeløn­net bolig fra 1983, tegnet av arkitektene Knut og Ingeborg Hoem.

Original Image Etter
Modified Image Før

Verdifull endring

Et boareal på 156 kvadratmeter i en praktisk og godt utnyttet bolig var i utgangspunktet nok for familien på seks, men loftet var et problem. Det var mørkt og virket trangt. Det ene takvinduet som var der, var punktert slik at familien heller ikke våget åpne det.

– Vi hadde vurdert flere løsninger, deriblant å bygge inn verandaen eller å bygge en ark på ene langveggen. Begge mulighetene ble forkastet på grunn av pris, sier Ann Sirén.

Redningen ble en konkurranse i Bonytt, der de kunne vinne et drømmeloft fra Velux. Gleden var stor da de ble plukket ut som vinnere.

Arkitektkontoret IHT ble hentet inn for å se gode løsninger for loftet, som ikke ville ødelegge husets eksister­ende verdier. De la vekt på å få inn masse lys og samtidig gi utsikt til fjorden like ved.

TRAPPEN er nå lys og slett ikke skummel lenger, synes Kristin (med katten Ronja), Amalie og Erik.
TRAPPEN er nå lys og slett ikke skummel lenger, synes Kristin (med katten Ronja), Amalie og Erik.

Har utsikt til stjernene

Da håndverkeren kom på banen så han fort at det var behov for å utvide et trangt inngangsparti. Også her ble det satt inn nye takvindu.

– Det ene dro det andre med seg, snart hadde vi ny trapp, helt nye møbler og nytt soverom i andre etasje, sier Tor Egil.

Med vindu i det gamle kottet/gjesterommet har Ann Sirén fått soverom med utsikt til stjernene, slik hun ønsket seg. Familien er strålende fornøyd med endringen.

– Resultatet er over all forventning. Vi visste vi hadde et hus med potensial, men at det skulle bli så bra hadde vi ikke forestilt oss, sier Ann Sirén.

Bestill vårt nye printmagasin!

Velg magasin:

Del, , Google Plus, Pinterest,